Daisypath Anniversary Years Ticker

2009. március 28., szombat

Holnap...

..Ilyenkor már a repülőn ülünk:) Bőröndök bepakolva 4 csomag lett + 2 kézipoggyász. Ma délutántól be lehetett csekkolni a Brithis airways oldalán mindkét járaton a 23. sorba ülünk. Nem direk csináltuk utólag vettük észre, hogy igy lett. Először Budapest -London járatra lehett foglalni után a London -Baltimor.

Tegnap Gábor gyerekkori bartjával voltunk vacsorázni, ma egy közös barátunkkal találkozunk még. Olyan furcsa elköszönni, nem tudom leírni ezt az érzést ami most bennem van.
Talán Szoffy fogalmazta meg jól "amit érzek leginkább ahhoz a veszteséghez hasonlítható, mint amikor eltávozik valaki, akit szeretünk. Tudom durván hangzik, de előre gyászolom a megszokott környezetem, az otthonom stb."
Remélem nem haragszol, hogy tőled idéztem :)

A következő bejegyzést már Amerikából írom !
Igyekszem majd jönni, de első napokba biztos el leszünk foglalava ügyintézéssel.

2009. március 25., szerda

Vízum

Tegnap végre megkaptuk a vízumot. Igaz ez, most csak fél évre szól, mert a zöld kártyát postázni fogják, ha kint leszünk.

Tegnap fél 10-re értünk a követségre, számot húztunk mi voltunk a 403-as sorszámuak :) . 10 perc várakozás után már szólítottak is minket az ablakhoz elkérték az útlevelünket, Gábor szakmunkás bizonyítványát, mert hogy azt nem találták sehol ( mert eddig senki nem kérte). Mondák üljünk le nemsokára jönni fog egy kolléga, aki leveszi az ujjlenyomatot. Pár perc után megjelenik a számunk a kijelzőn. Vissza megyünk az ablakoz, mondja az ügyintéző nem lett jól kitöltve egy papírt és hogy ő azt átjavította csak tudjuk róla. ( megjegyzem nem mi töltöttük ki hanem az ügyvéd). Újabb várakozás következett, majd szólítottak minket az ujjlenyomat vételre. Ügyintéző mondta, hogy kb 30 perc múlva lesz a konzoli meghallgatás.
Meghallgatás nagyon könnyű volt, inkább egy beszélgetésre hasonlított nem egy interjúra. Arra volt kíváncsi hogy került a céghez a Gábor. Honnan ismertük őket? Van e kint rokonunk aki intézte a munkát? Ilyeneket kérdeztek. A végén megkérdezték, hogy vissza tudunk e jönni délután 2-re addigra megcsinálják a vízumot az útlevélbe.
2-re vissza mentünk mindjárt szólítottak is, megkaptuk az útlevelet, meg egy két információs füzetet mit kell még kint elintézni, meg egy nagy borítékot amit a határon a bevándorlásiaknak oda kell adni.
Amúgy a nagykövetségen mindenki nagyon rendes és segítőkész volt. Gratuláltak sok szerencsét kívántak.

Haza felé még beugrottunk Siófokra Gábor szüleihez, én elbúcsúztam nyuszikáimtól most egy jó pár hónapig nem látom őket :(((((((

2009. március 24., kedd

Nagyon Boldog Névnapot!


Nagyon Boldog Névnapot kívánok drága férjecském!


2009. március 22., vasárnap

Orvosi vizsgálat

Nagykövetség honlapján fel van tüntetve 3 orvos csak azok közül lehetett választani, hogy kihez mész a kötelező orvosi vizsgálatra. Gábor a FirsMed Centers-be kapott leghamarabb időpontot.
A legigényesebb egészségügyi központ amibe valaha jártam. Látszik rajta hogy nem magyar intézmény. Össze se lehet hasonlítani a pénteki vérvételt és az itteni orvosi vizsgálatot. Bementünk a rendelőbe recepciónál mosolygós fiatal lányok voltak, mindjárt kérdezték mibe segíthetnek. ( Nem úgy mint a vérvételnél ahol nem is volt senki a recepción, vagy amikor odafáradt akkor is úgy beszélt veled, mint a kutyával szokás) 11-re volt időpontunk, de fél 11-kor már ott voltunk. Kitöltöttük a regisztrációs lapot, majd vártunk kb 10 percet megjelent egy kedves asszisztens bemutatkozott, majd elmesélte mit fognak csinálni milyen vizsgálatok lesznek. Először súlyt,magasságot nézett, szem vizsgálat, vérnyomás és hőmérséklet ellenőrzés következett. A vizsgálatok közbe végig beszédes kedves volt, kérdezte ,hogy úgy nyertük a vízumot? Mondtuk neki sajnos mi nem vagyok a szerencsések között. Végeztünk vissza kísért a váróba, hogy várjunk egy kicsit, mert fog jönni egy másik asszisztens hölgy aki elkísért minket a mellkas röntgenre. Szerintem nem vártunk 5 percet már meg is jelent a hölgy szintén nagyok kedves mosolygós volt. Mikor végeztünk ő is visszakísért a váróba, hogy mindjárt jön a doktor nő aki befejezi az egész vizsgálatot. Dr Dános Éva- hoz kerültünk kitöltött egy csomó papírt, közbe kérdezgetett minket miért szeretnénk kimenni? Hogy sikerült munkát találni? Szóval ő is nagyon kedves volt. 2 injekciót kaptunk egy tetanusz és egy kombinált oltást. Fél 1-kor már kész is voltunk.

Mindjárt indultunk is vissza Pécsre, mert este barátokhoz mentünk búcsú vacsorára. Balu, Móni meglepetéssel várt minket, bejelentették, hogy náluk is lesz esküvő. Nagyon örültünk neki, végre elszánta magát a Balu és megkérte Móni kezét. Nagyon sajnálom, hogy lemaradunk az esküvőről!

Szombaton családi buli volt, mindenkitől elköszöntünk jót ettünk, ittunk. Nagyon jól éreztük magunkat reggel fél 4-kor mentünk haza unokatesóméktól.

2009. március 19., csütörtök

Napjaink


Kicsit eltűntem, de elég sok dolgunk van mostanában.

Hétfőn egész nap hivatalokat jártuk APEH, TB, Okmányiroda, Bank megpróbáltunk mindet elintézni nehogy az utolsó hétre maradjon.

Kedden vérvételen voltunk. Csak ide lehetett menni (nagykövetség határozza meg) Országos Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Intézetbe nagyon kedves hölgy volt ott. Egyszerre mentünk be Gáborral kitöltötte a papírokat, mikor kész volt kérdezte ki fizeti be tesztek árát Gábor mindjárt jelentkezett, mire vissza ért én már kész voltam. Nagyon ügyes volt a doktor néni.

Pénteken megyünk vissza az eredményért utána általános orvosi vizsgálat.

Most Siófokon vagyunk nem akartunk Pécs és Budapest között ingázni.

Ma kaptunk finom krumplis pogácsát, szóval el vagyunk kényeztetve.

El vagyok maradva még a múlt heti bejegyzéssel, de majd azt is pótlom.

Díj Anditól

Janka baba anyukájától Anditól kaptam egy meglepetést egy barátság díjat nagyon szépen köszönöm nagyon jó érzés, hogy rám gondoltál :)))




A díj mottója:
Ezek a blogok szerfelett bájosak, a blog íróknak az a céljuk, hogy barátok és barátságosak legyenek.
Reményeink szerint ezen díj átadásakor több barátság keletkezik, a barátság elterjed, és több figyelmet kap a blogger.
Amikor továbbadod, kérlek vedd figyelembe ezen elveket.


Szeretném tovább adni Nuccának, Gabinak, Ercsinek, Darilh-nak, Choco-nak,Dittinek

2009. március 14., szombat

Új hírek

Gábor Pénteken beszélt a nagykövetséggel áttették az időpontunkat Március 24.-re 10 órára.
Lefoglaltuk a repülő jegyet március 29.-re.
Jövő hét kedden megyünk AIDS tesztre meg Syphilis tesztre, pénteken általános orvosi vizsgálat. Utána való héten meg mehetünk a követségre. Közbe meg még egy csomó intézni való van. Szerintem nem fogunk unatkozni a vissza lévő két hétben.
Holnap megyünk Mohácsra meglátogatjuk rokonokat.
Majd még írok, csak egy gyors jelentés volt, hogy állunk.

2009. március 10., kedd

Megvan


az időpontunk ÁPRILIS 29. 9:00

Ezt küldték ma email-be. Rögtön hívtuk a nagykövetséget, azt mondták ő hozzájuk még nem érkezett meg, de hívjuk vissza pénteken addigra biztos náluk lesz és át tudják tenni akár Márciusra is. Meglátjuk pénteken mit sikerül intézni.
Férjem beszélt a céggel is ők is nagyon örülnek. Találtak nekünk lakást is kérték gondoljuk át, ha kell akkor meglesz mire megyünk. Azt mondták majd segítenek mindenbe. Nagyon nagy szerencsénk van ezzel a céggel, főleg a titkárnővel,(Holly) eddig szinte mindet ő intézett nekünk :)
Köszönjük!

2009. március 6., péntek

Depi

Biztos mindenki érezte már, hogy nincs kedve semmihez, semmi nem jó. Hétfő óta van ilyen érzésem ,talán köze van ahhoz , hogy náthás vagyok és tegnap óta fáj a fejem (pedig nem vagyok fejfájós).
Hétfőn fogászaton voltam. 6 évvel ezelőtt ki idegelték egy fogamat, tavaly elkezdett fájni, vissza mentem ahhoz a doktornőhöz aki csinálta, de ő épp szülési szabadságon volt ezért a helyettese nézte meg, ő meg nem látott rajta semmit azt mondta minden rendben. Gondoltam oké majd elmúlik , végül is annyira nem fájt.
Van egy volt kolléga nőm aki most egy fog orvos mellett asszisztens nagyon ajánlotta azt a dokit. Először a férjem ment el hozzá mert az ő fogai nagyon ramaty állapotba vannak. Azzal jött haza, hogy ilyen jó és normális dokinál régen volt. Én is bejelentkeztem hozzá, elküldött röntgenre lássa melyik fogam van ki idegelve. Azt mondta anno nem lett normálisan megcsinálva ezért be van gyulladva, de megpróbálja megmenteni. Kaptam gyógyszeres kezelést. Hétfőn vissza kellett mennem nagyon bíztam benne, de sajnos nem lehet megmenteni. Jövő héten szerdán kihúzza. Majdnem elsírtam magam , annyira rosszul esett. Tudom csak egy fog akkor is az enyém. Miért nem tudták annak idején normálisan megcsinálni? Ez olyan bosszantó, én ha elvállalok valamit azt normálisan megcsinálom.
Másik utálom, hogy mindenki ( tisztelet a kivételnek) azt kérdezgeti mikor megyünk? Honnan tudjam? Mintha ez rajtam múlna. Arról nem tehetek, hogy az NVC nem ad időpontot a nagykövetségre. Különben azt se értem ,miért ők adnak ,miért nem kérhetek én?
Lehet ez is közre játszik a depis hangulatomhoz.
Férjem látta rajtam, hogy eléggé oda vagyok, ezért elvitt fagyizni tudja az mindig segít :)Már sokkal jobban érzem magam:) Nekem van a legjobb és legaranyosabb férjem.:)) Nagyon szeretem.:))

2009. március 1., vasárnap

Farsang

Szombat este farsangi buli voltam, volt kolléganőim szervezték. 2 évvel ezelőtt valakinek (pontosan nem emlékszem Rita vagy Dóri ) eszébe jutott mi lenne, ha elmennénk farsangi buliba, de mindenkinek be kell öltözni. első alkalommal nyuszi lány, másodszor szoba lány most pedig katica.
Riáéknál kezdtük a buli egyben lakásavató is volt, mivel nem rég fejezték be a lakásfelújítást. Fél 9 körül értünk az étterembe egy táncra futotta utána már hozták a vacsorát.
Tárkonyos csirkét ettem rizi-bizivel hát ettem már jobbat is desszertnek mindenki várta a farsangi fánkot, de az idén kimaradt helyette pohárkérmet kaptunk ami nagyon rossz volt. Majd következett a tánc kifulladásig. Tavalyi zenekar sokkal jobban tetszett,mint az idei, de azért így is jól éreztük magunkat . Idén kevesebben voltak beöltözve, viszont sokkal több volt az extrém jelmez mint pl kupidó aki egy csávó én nem vállaltam volna , Michael Jackson igen ő is eljött :)

Képek szerintem magukért beszélnek:Természetesen jelmez verseny is volt na ki nyerte?
Kupidó. Mi lett a nyereménye, nem tudom nem figyeltünk annyira.


Tavaly Dóri volt a nyerő cigánylánynak öltözve.




Tavalyi nyertes Dóri

Csapatunk

Jackson



Kupidó (1 helyezett)



A többi kép az albumba!!!

Asszociációs játék

Játékra hívott Gabi (köszönöm a meghívást!), mégpedig, hogy az alábbi szavakra mi jut először eszembe:
anya: csak egy van
gyermek: majd én is szeretnék
testvér: örülök hogy van egy öcsém még ha 9 évvel fiatalabb is
barátság: mindig jól jön egy barát
boldogság: megfoghatatlan érzés
szépség: belső harmónia "az aki szép reggel is szép "
pénz: sajnos kell
félelem: együtt kell vele élni, megpróbálom leküzdeni
nyár: szeretem de nem a 40 fokot
otthon: családi fészek
napsütés: fény,
hóesés: legjobban akkor szeretem mikor karácsonykor esik.
kirándulás: erdő kivételével bárhová
gyermek kacaj: még nem tudok nyilatkozni:)
forró tea: inkább hidegen
virág: szépség, természetesen
szeretet: ragaszkodás, gyengédség
fénykép: emlék, amit időnként nagyon jó elővenni
reggel: egy új nap kezdete
mobiltelefon: bármikor elérhető vagy
munka:
társ: aki mindenben támogat
zöld: Szerencse ami minket elkerül
víz: nélküle nincs élet
szerelem: legcsodálatosabb érzés
féltékenység: ugyan már
könyv:könyv kincs
álom: megvalósulás
játék: újra gyerek lehetsz
sírás: öröm, bánat
Szem: lélek tükre
apa: fontos mint az anya
egészség: értékes
hangulat: utálnom a hangulat embereket
Adnám tovább, Nucanak, Dittinek,Szoffynak,Choconak. mert játszani jó!