Daisypath Anniversary Years Ticker

2009. április 29., szerda

Megvagyunk

Nem tűntem el csak amióta elköltöztünk nincs netünk és valószínű május 8-ig nem is lesz. Ami nagy bánatom, mert nagyon hiányzik. A könyvtárba és a K- mart ba van ingyenes net, de mind a két helyen csak 1 órát lehet használni és képet se tudok feltölteni, de tegnapelőtt találtam a dunkin dounuts előtt kiírva free wifit így most oda járok netezni.


Sikeresen beköltöztünk már majdnem meg van minden a nappaliba kéne még egy kanapé meg egy két szekrény a lakásba. A pókokat is kiüldöztem nagyon sok volt, ugye itt nem lakott senki most a szöcskék vannak soron, ha meleg van minden nap, van bent egy nem értem, hogy én úgy utálom őket, ha van valakinek ötlete hogy lehetne kitessékelni őket szívesen veszem, eddig az összes a porszívóba végezete :)


Szombaton vettünk egy mikró-t. Craigslist-en hirdették sütő fölé helyezhető nagyon szép jó állapotú. Feltesszük a helyére ez azért nem volt olyan könnyű de megoldottuk. Gábor nézi az ajtaját, ezt még kitakarítom. Elkezdi szétszedni, erre nem eltörik az üveg. Most üveges vadászunk, aki vág bele egy darab üveget.



2009. április 22., szerda

Költözünk

Tegnap végre elkészült a lakás, ma már tudunk költözni. Gyorsan megírom ezt a bejegyzést mert végre van egy kis időm után csomagolok és elkezdem átvinni a cuccainkat.
A változatosság kedvéért esik az eső. Húúú de utálom!!!

Hétfőn bementem a suliba, mert múlt héten azt mondták nincs ott az a tanár akinél a tesztet meg tudom írni. Erre most se volt bent, viszont legalább kiderült, hogy kell suliba járni. Hétfőtől csütörtökig 9-12 -ig van óra. De ha nem kérdezek rá senki nem mondja azért hozzá tette a tanár akkor jövök amikor akarok. Az jó de ha lehet akkor megyek minden nap. Persze a mai kivétel, de biztos megértik.

Nem is írtam Gábornak megvan a Marylandi jogosítványa. Azért nem volt olyan könnyű,de sikerült ez a lényeg.
A vizsga első része a 3 órás drog és alkoholprogram-ból volt 20 kérdés ezt hibátlanul teljesítette.
Második a KRESZ vizsga volt, itt is 20 kérdés és 3 hibád lehet csak épp hogy átment azt mondta nagyon hülye kérdések voltak és nagy mázlia volt.
A rutinpálya nagyon könnyű volt pedig elötte mondta neki a munkatrása vigyázzon mert lesz párhuzamos parkolás amit időre kell megcsinálni ( 3 perc van ra). Gábor mondja neki talán menni, fog náluk szinte nem is lehet máshogy megállni csak igy főleg Pesten és ha 3 percig bénázol már nyomják mögötted a dudát :)

Sajnos pár napig nem lesz net most rendelték meg.

2009. április 20., hétfő

Hétvége

Sajnos még mindig nem tudunk költözni. Nincs kész a vízvezeték és a konyhába is hiányzik még egy konyhaszekrény.

Szombaton délután Gábor megcsinálta a tűzhelynek a villanyt, mert ahhoz nem voltak behúzva vezetékek, meg még tett fel egy konnektort és két kapcsolót. Amúgy minden nagyon szép kész van a szőnyeg le van lapozva a konyha. Most döbbentünk rá, hogy a konyha és a nappali rész iszonyú nagy azt se tudjuk hogy fogjuk berendezni. A háló szerencsére nem nagy oda már beszereztünk egy ágyat ( ingyen elvihetőbe volt hirdetve) Meg tegnap óta van benne egy tv is. Ezen kívül nincs más bútor a lakásba :). Majd apránként beszerezzük őket.

Vasárnap délelőtt beszereztünk egy tv-t craiglisten hirdették elég kedvező áron és még állvány is volt hozzá. Délután vissza mentünk az apartmanba Gábor befejezte a villanyszerelést, én meg kitakarítottam az ágyat. Hihetetlen gyorsan elment ez a hétvége meg amióta itt vagyunk olyan gyorsan mennek a napok.

2009. április 16., csütörtök

Suli

A cégnél ahol a Gábor dolgozik van egy nagyon kedves titkárnő segített nekem angol sulit keresni. Kinyomtatta nekem az iskola címeket, így hétfőn el is mentem a listán szereplő 1 suliba.
Annapolis központjába volt, nem is nagyon örültem neki mert ott nagyon nehéz parkoló helyet keresni. Elsőre meg is találtam a helyet. Bemegyek mondom a hölgynek hogy angolt szeretnék tanulni erre az volt a kérdése van egy gyerekem mert itt csak nekik van oktatás. Megköszöntem a kedvességét és eljöttem. Elmentem a következő helyre itt már felnőtteket oktatás van. Itt is kedves hölgy volt mondtam neki mit keresek azt mondta kicsit várni kell még a tanárnő befejezi az órát. 15 percet vártam jött a tanár nő nagy meglepetésemre azt mondta már holnap jöhetek, de mondtam még szint felmérőt se írtam. Azt mondta sajnos most nem tudom megírni majd jövő héten hétfőn, de szerettel vár holnap.
Így keddtől már sulis voltam. Egy héten 3 x kell menni és 3 óra. Nagyon vegyes a társaság Mexicoi, Portugál, Brazil,Iraki és én mint Magyar.

2009. április 13., hétfő

14 nap

Hihetetlen, hogy már 14 napja itt vagyunk. Olyan gyorsan elment ez a 2 hét. Ez idő alatt annyi minden történt velünk.


Először is lett egy autónk ami eddig működik, persze azért egyszer már sikerült megijesztenie. Pont fél úton voltunk Annapolis felé mikor kigyulladt a műszerfalon a service engineering soon. Gyorsan megálltunk megnéztük a leírást mit kell ilyenkor csinálni, de szerencsére nem volt komoly az jelentette hogy nőtt a karos anyag kibocsátás. A biztonság kedvéért hétfőn elvittük az autó szerelőhöz aki megerősített minket hogy csak egy úgynevezett EGR szelepet kell kitisztítani.
Ezen kívül szerencsére nincs semmi baja.

Találtunk lakást is úgy döntöttünk hogy a Holly barátjának a házába levő basement-et vesszük ki. Azt hiszem bőven elfogunk ott férni kettesbe. Voltunk megnézni meg 1 et de azt nagyon sötétnek találtunk. Viszont annyi hátránya van meg nem tudunk költözni és eddig azt se tudjuk mikor, mert meg nincs kész. Hiányzik a konyha bútor, nincs padlószönyeg, a fürdő meg nem 100%-os.

Gáborom mar 1 hetet dolgozott nagyon tetszik neki jók a munka társai.

Többen kérdeztétek mi az ami tetszik itt is mi nem?

Először ami tetszik:



-Nagyon kedvesek az emberek, hihetetlenül segítőkészek mindig mosolyognak
-tetszik a családi házas rész meg hogy nem építkeznek egymás hegyen hátára.
- a sok zöld itt mindenkinek olyan szép gondozott kertje van.

- az autósok nem idegessek nem akarnak egyfolytában megelőzni itt mindenki betartja a szabályokat ( persze kivételek mindig vannak de nem olyan sok mint otthon)

Ami nem tetszik:




-Nincs normális kenyér csak ezek a szeletelt kenyerek amit otthon se szerettem.

-furcsa hogy minden nagyon édes

-messze van a családom olyan szívesen ide hoznám őket

Most hirtelen ennyi jutott eszembe bár biztos van amit kihagytam.


Sikerült ezt a bejegyzést 4 nap alatt megírnom mindig volt valami ami miatt meg kellett szakítanom az írást.

2009. április 11., szombat

2009. április 10., péntek

Washington

Vasárnap Washington Dc-t vettük célba. Először úgy volt, még se megyünk inkább segítünk Todd-nak a házba, hogy minél előbb költözni tudjunk. Holly mondta nyugodtan menjünk el, mert most nem kell segíteni. Vásárolni mennek mert még nincs hűtő tűzhely stb..

Így 9 körül elindultunk Dc-be. Alig volt forgalom, de Dc-be érve kivan írva hogy erős forgalomra számítsunk a cseresznye fa virágzás miatt. Végül is annyira nem volt vészes és parkoló helyet is találtunk (Capitolium előtt) méghozzá nagyon jó helyen. Ha egy órával később mentünk volna már nem lett volna parkoló hely olyan sokan lettek. Capitoliumtól elsétáltunk a fehér házig közbe benéztünk a természeti múzeumba ott épp óceáni kiállítás volt. Láttuk a világ legnagyobb polipját 11 m hosszú amit kifogtak. Orhidea kiállításra is benéztünk. Fehér ház után kém múzeumba mentünk. Sajnos bent nem lehetett fényképezni. Ezután még elsétáltunk vissza a Capitoliumhoz, de közbe megálltunk egy hot-dog-ot enni mert enélkül nem lehet Dc-ből elmenni.
Egy két kép Dc-ről. A többi a szokásos helyen.

2009. április 6., hétfő

Annapolis

Kicsit elhanyagoltam mostanában a blogot, de annyi minden van itt. Először is a hétvégével még adós vagyok.

Szombaton Annapolisba voltunk kirándulni. Edgewatertől 10 km-re van. Nagyon aranyos kisváros. Itt található a tengerészeti akadémia is. Aki többet szeretne tudni a városról itt elolvashatja. Reggeli után indultunk, de nem korán mert nagyon hideg és szeles idő volt. Sétáltunk egy nagyot a városba , csináltunk egy pár képet amit az albumba meg is lehet nézni, majd hideg és szél miatt elmentünk a helyi Mall- ba. Ez olyan mint nálunk a plaza szinte mindent lehet kapni. Itt ebédeltünk vagy inkább est ebéd volt.

Délután mikor vissza értünk szólt a Holly, hogy elmehetünk megnézni a másik apartmant amit eddig takarítottak. Rögtön be is ültünk az autóba és elmentünk a megadott címre. Egy idősebb bácsi lakik ott 2 kutyával. Úgy fogadott minket mintha rögtön ki is vennénk, mindjárt adta kulcsokat, győztük neki mondani hogy először látni szeretnék és utána dönteni. A basement ami kiadó volt. Hát nem igazán nyerte el a tetszésemet, nagyon sötét alig volt ablaka és az elrendezése se egy nyerő. Így megbeszéltük, hogy maradunk a Todd házánál ott is a basement kiadó, de sokkal tágasabb és világos és új minden benne. Igaz nincs benne bútor, de azt is kapunk kölcsön amíg nem veszünk. És még nincs kész talán a hétvégén tudunk költözni. Itt mindenki csak segíteni akar komolyan nagyon megvagyunk döbbenve.


Egy két kép a szombatról:


Kikötő


Főutca

Főutca

2009. április 4., szombat

Szülinap

Anyukám
Nagyon Boldog Szülinapot kívánok!!!
( legalább még ennyit)


2009. április 3., péntek

Autó

Tegnap megvettük azt az autó amiről az előző bejegyzésembe írtam. Körülnéztünk, de nem találtunk ennél olcsóbban semmit, ami ilyen jó állapotba lenne.
1996- os Saturn 61000 mérföld van benne 2000$
Tegnap délután kötöttünk rá biztosítást. Ma reggel nyitásra ott voltunk a DMV-be rendszámért. Ha már ott voltunk kértünk KRESZ könyvet is megpróbálkozunk letenni az itteni jogsit. Pontosítok Gábor próbálja meg először, aztán ha már jobban belejövök az angolba akkor megpróbálom én is. Nekem még van mit javítani az angol tudásomon.
Ennyire ügyesek voltunk meg ünnepeltük egy finom vacsorával, grill csirkével(kb 2 napja szemezünk vele az egyik élelmiszerboltba) és salátával nagyon finom volt.
Most hogy már van autónk holnap megyünk kirándulni.
Terv szerint szombaton Annapolist néztük, vasárnap meg Washington Dc a cél, de lehet felcseréljük a napokat, mert nemrég szóltak, hogy vasárnap megtudunk nézni egy apartmant. Holly mondta tavasszal a legszebb DC, mert ilyenkor virágoznak a cseresznye fák. Nagyon kíváncsi vagyok.

Teszek fel egy két képet mert többen szóltatok hogy nincsenek képek.
A webalbumot folyamatosan frissítem.




Holly háza


Ez a basement itt vagyunk addig amíg nincs saját lakásunk.



Kicsi autónk

2009. április 1., szerda

Megérkeztünk

Szerencsésen megérkeztünk a nagy Amerikába. Az út nagyon volt. Londonba sajnos nem tudtunk találkozni Évivel és utólag is bocsánatot kérek tőle, de örültünk hogy elértük a csatlakozást. Londonba leszálltunk a gépről, hogy elérjük a csatlakozást át kellett menni egy biztonsági ellenőrzésen ,kicsit vicces volt mert meg a cipőt is le kellett venni. Kiírás szerint a 10 és kapunál volt a beszállás, mire mi odaértünk már csak 10 perc maradt, utána bezárják a kapukat. Végül még mi vártunk mert 1 ember még hiányzott. Megérkeztünk Baltimorba itt volt egy kis keveredés az útlevél ellenőrzésnél. Volt két sor az egyik a látogatóknak a másik állampolgárok ill Zöld kártyásoknak. Mi beálltunk az utóbbiba, de vissza küldtek minket a látogató sorba persze nem értettük miért. álltunk kb fél órát, jött egy hölgy vissza küldött abba a sorba ahol először álltunk. Itt megint vettek új lenyomatot, meg csináltak fényképet. Majd beküldtek egy szobába ahol feldolgozták azokat a papírokat amit a nagykövetségen a kezünkbe nyomtak. Ez a kis móka 2 órán keresztül tartott. Szegény Holly nem tudta elképzelni hol vagyunk már hívta Brithis Airways- t, hogy rajta vagyunk e a gépen. Mivel a British Arways nem mondta meg neki ezért úgy döntött kijön a reptérre és nem várja meg míg telefonálunk neki. Így nem is kellett telefonálnunk ahogy kiértünk mindjárt találkoztunk vele. Most még nála lakunk addig amíg nem találunk valami lakást.

Tegnap sikerült elintézni az adó kártyát és van bank kártyánk is.
Voltunk bent a cégnél, ahol Gábor fog dolgozni megbeszélték hétfőtől már mehet! Közbe szóltak, hogy van egy eladó autó a szomszédba nézzük meg. Kicsit többe kerül mint amit mi gondoltuk de nagyon jó állapotba van és autószerelőé volt mindent kicserél rajta amit kell le műszakiztatja és így adja oda. Megvárjuk még a holnapot azt mondták csütörtökön szoktak állítólag több autót meghirdetni.

Az átállással vannak még gondjaink éjjel mindig felkelünk olyan 3-4 körül.