Daisypath Anniversary Years Ticker

2009. szeptember 25., péntek

Nehéz döntés...

3 nappal ezelőtt váratlanul elromlott a fényképezőgépünk. Nagyon szomorú vagyok, 2 évvel ezelőtt esküvőnkre vettük. Nem volt egy szar gép sőt nagyon szuper képeket csináltunk vele és elég sok helyre elkísért minket. Pont most kellett elromlania mikor holnap megyünk céges "bulira". Egy nagy farmon lesz 3 órányi autó útra tőlünk.

Napok óta törjük a fejünket mi legyen
-vagy veszünk egy drágább jó minőségű gépet, de akkor elhalasztjuk a New York-i kirándulásunkat
( amit jövő hétre terveztünk be)
-vagy veszünk most valami használt, de olcsóbb gépet ami nem rossz de nem is az a komoly gép, viszont akkor eltudunk menni New York -ba.

Nehéz döntés ajjaj...

2009. szeptember 24., csütörtök

Karácsonyfa

Múlt héten és ezen a héten is a karácsonyi berendezést csináltuk. Lassan már csömöröm lesz a sok karácsonyi cucctól.
Ezen a héten fenyőfákat raktunk össze dekorálás céljára. Mondanom se kell ez volt életem 2 műfenyő össze rakása.
Meg is mondták hozzánk nem kell jönnöd karácsonyfát állítani :))))

Összesen 3 fával próbálkoztam, ennyi elég is volt. Első kettő könnyű volt mert az alsó feléhez hozzá kell tenni a felsőt az ágakat kihajtogatni é már kész is a fa. A harmadiknál ért a meglepetés, kinyitom a dobozt és egy csomó darabjai szedett fát látok na mondom kifogtam a jót. Még szerencse hogy volt használati útmutató :).
Kicsit rusztikusra sikeredett ,de legalább élethű nagyot nevettek rajta aztán kijavították a hibáimat.

Miután végeztem közölték ott vannak a kész fák amelyik előtt találsz egy dobozt azt fel is kell díszíteni a dobozba található dolgokkal. Én kis naiv azt gondoltam ez már nem lesz nehéz. Ez se úgy működik ahogy én gondoltam.
Mindennek megvan a sorrendje( és még kép is van róla a pontosság kedvéért, véletlenül se hadják az embert kreatívkodni) először a gömböket kell feltenni majd jöhetnek a kiegészítők végére a gyöngy amit körbe kell tekerni a fán és az elmaradhatatlan masni a tetejére.
Nekem hiányzott róla a csúcs vagy egy angyalka na de azért így is pofás lett :)

2009. szeptember 17., csütörtök

Rizsfelfújt

A legutóbbi rizsfelfújtam nem sikerült valami jól, ezért gondoltam ma megpróbálom még 1x.
Nagyon szeretem ezt az édességet otthon mindig anyukám csinálta
(igazából mindent anyu csinált én csak most kezdek belejönni a főzőcskébe).
Gábor nem szeretni ezért megígértem neki, hogy megsütöm a kedvencét chocolate chip cookie-t
.
Beleteszem a tejbe a rizst elkezdem főzni egyszer csak látom a tej tetején úszik valami mondom, biztos valami piszok kiviszem,hát nem piszok volt hanem egy kukac persze utána már volt több is belőle a tej tetején. Gyorsan elővettem rizses zacskót tele volt kukaccal. Én még ilyet nem láttam persze még 1 x mondom eddig nem sokat főztem de akkor is pont most mikor már úgy rákészültem a finom rizsfelfújtra. Most nagyon szomorú vagyok. Most megyek megcsinálom Gábor kedvencét.

Itt egy kép a tegnap előtti muffinról. Recept itt én még tettem bele nutellát is :)

2009. szeptember 15., kedd

Munka és egy szomorú hír

A múlt kori bejegyzésembe írtam, hogy nem nehéz a munka. Ma erre rácáfolok, mert az éjjel nagyon belehúztunk jönnek a karácsonyi cuccok azoknak kellett a helyet megcsinálni. Én kaptam a polcos részt ha nem emeltem meg 60 polcot akkor egyet se, a nap végére azt hittem leszakad a kezem. Ráadásul nem mindegyik polc stimmelt így még a kalapács is bevetésre került :))
Ma folytatjuk a karácsonyi kipakolást lehet, hogy rosszul emlékszem de otthon mintha csak október végén kezdik a karácsonyi termékek árusítását.

Másik egy szomorú hír meghat Patrick Swayze. Reggel bekapcsoltam a tévét és rögtön ez a hír fogadott nagyon sajnálom szerettem a filmjeit. Ki ne ismerné a Dirty Dancing-et? Az élet furcsa iróniája hogy épp tegnap beszéltünk róla mikor megláttuk egy újság címoldalán ott azt volt írva hazamegy meghalni. Gábor mondja látott egy interjút és ott azt mondta milyen jól van stb..
Bye-Bye Patrick Swayze

Megyek megnézem hogy sikerült a muffin :)

2009. szeptember 13., vasárnap

Új lakók

Múlt héten új lakók költöztek a felső szintre na nem végleg csak 1 hónapra jöttek (Szerencsére nem egy bizalomgerjesztő figurák).
Mondhatom elég morcos voltam mert 2 napig olyan hangosak voltak és hát ugye mikor költöznek délelőtt amikor én általában alszom. Azóta elég csöndesek szerencsére.
Itt egy-két kép róluk :


És ők miért költöztek be?
1 hónap múlva Halloween lesz ami itt nagy ünnep és a ház tulaja kitalálta hogy kísértet házat fog csinálni.
Végül is kibökte nem a házba lesznek ezek a bábuk hanem a ház mögötti erdőbe. Csináltak egy ösvényt és ott fogják ijesztgetni az embereket. Halloween előtti 3 hétvégén lehet jönni és az erdő mászkálni persze mindezt sötétbe, mert akkor izgi. Megkértek minket is, hogy szálljunk be segíteni annyi lesz a feladatunk hogy be kell öltözni valami rémisztő jelmezbe és ijesztgetni kell a szerencsétlen áldozatokat akik békésen sétálnak a sötét erdőbe. Bevallom én nem szívesen sétálnék az erdőbe sötétbe, de így egy kicsit más lesz.

Itt a többi kép ami szintén kikerül majd az erdőbe

Kellékek ami nélkül nincs Halloween

Tiszta élethű nem?

Ma sikerült jól megijesztenie
valaki pont a lépcső feljáróhoz tette, mikor vittem fel a mosást és kinyitottam az ajtót ott könyökölt velem szembe.
Ja és még sötét se volt :)

2009. szeptember 11., péntek

Dolgozom

Nem is írtam még arról, hogy lassan 3 hete dolgozom. Tőlünk szó szerint 5 perc kocsival a bolt. Ez egy helyi nagy áruház K mart a neve. Éjszakás áruberendezőnek vettek fel. A munka nem nehéz terv alapján kell dolgozni pontosan követve ami oda le van írva. Ebbe a hónapba vasárnaptól csütörtökig fogok dolgozni este 10-6-ig. A 8 órába benne van kettő 15 perces szünet és egy 30 perces ebédidő. Első héten még segítséggel dolgoztam azóta már megy egyedül is.
Tegnap este nagyon sokat dolgoztunk. 2 héttel ezelőtt megcsinálták a Halloween szigetet.
Na most tegnap azzal fogadtak hogy át kell pakolnunk, de nem csak egy kis rész hanem az egészet amit anno 3 nap alatt csináltak most volt rá 1 napunk. 3 an voltunk, de sajnos nem lettünk készen ami várható is volt. Érdekes módon itt senki nem volt ideges, mérges, hogy nem fejeztük. Otthon ilyenkor elvárják ,hogy addig maradj ott amíg nem fejezed be.

Viszont azt tök jó esik hogy nap végén megköszönök a munkát még akkor is ha nem fejezed be.
A másik érdekes dolog ha valaki befejezi a munkáját nem megy oda a másiknak segíteni ez főleg azokra érvényes akik árufeltöltők. Miután befejezték a munkát és már közel van a munka idő vége odamegy az ajtóhoz és várja hogy 6 óra legyen. Mi meg néha azt se tudjuk hol a fejünk.

Az angollal is elboldogulok bár sokat nem kell használni ( főleg, ha nincs kivel beszélgetni mivel mindenki egyedül dolgozik )

2009. szeptember 8., kedd

Atlantic city 2

Szerencsésen megérkeztünk Ac-ből az út egy kicsit hosszabb volt mint gondoltuk, de megérte elmenni szerintem nagyon szuper kis hely. Nagyon elveztem a kirandulast mar tervezem New York-ot, ha minden jol megy akkor szeptember utolso hetvegejen megyunk.
Rendhagyo modon nem en irtam a beszamolot hanem a ferjem amit itt talaltok:
Csinaltam videot is de meg fel kell tolteni remelem holnapra meglesz
(Tetu lassu internet)
(Bocsi az ekezetek miatt ebedidobe irtam a munkahelyemrol.)





2009. szeptember 4., péntek

Atlantic city

Holnap Atlantic city-be megyünk. New Jersey államban az Atlanti óceán partján található és állítólag nagyon sok casino(Mini Las Vegas) van itt. 3 órás autó útra van tőlünk ami szerintem nem vészes. Már alig várom nagyon kíváncsi vagyok a neten találtam egy két képet azok szerint nagyon hasonlít ocean cityhez.

Sajnos nekünk csak 1 napunk lesz biztos nem fogunk tudni mindent megnézni, de majd igyekszünk. Majd jövök a beszámolóval addig nézzétek ezt a videót.