Daisypath Anniversary Years Ticker

2010. január 30., szombat

Így jártam pénteken


Elmentem a könyvtárba közel 1 órát töltöttem ott. Dolgom végeztével beszállok a kocsiba elakarom indítani ami inkább csak nyöszörgött mint indult. Ekkor már tudtam lemerült az aksi ( lehet én voltam a balfék és rajta hagytam lámpát de nem emlékszem rá hogy felkapcsoltam volna)
Hívom férjem természetesen nem veszi fel hívom még 6x még mindig nem veszi fel na ekkor már kezdtem kicsit ideges lenni miért nem veszi fel. Ekkor valami csoda folytán megáll mellettem egy autó hogy látja nem indul az autó és hogy van e kábelem? Mondom az sajnos nincs azt mondja oda adja az övét és ha sikerült elindítani adjam le könyvtárba a kábelt. Komolyan nagyon meglepődtem, hogy milyen rendes emberek vannak csak így ismeretlenül otthagynak nekem valamit és még bíznak is bennem, hogy vissza adom. Sajnos a hölgy nem tudott segíteni mert az ő autója gyenge volt az enyémhez képest. Kábel megvolt már csak a mellettem álló autóst kellett megkeresnem hogy segítsen. Közbe persze folyamatosan hívom férjem persze nem érhető el. Gondoltam bemegyek a könyvtárba és bemondatom, de mi van akkor ha én bemegyek és közbe ő kijön ezen dilemmáztam miközben írtam a rendszámát. Szerencsére sokat nem kellett agyalnom, mert amint felírtam megjelent a pasi és furcsán nézett, miért írom az ő rendszámát. Előadtam neki a problémámat nagyon rendes volt természetesen segít. A pasiról annyit hogy kb annyira tudott angolul mint én és a kocsit se ismerte,mert kölcsönkapta a barátjától. Miután segítettem neki megtalálni hol van a motorháztető nyitója és megmutattam neki hogy hová kell a kábelt tenni
( ebbe reménykedtem hogy legalább ő tudja mert én még ilyet nem csináltam. kocsit toltam már be de be bikázni még sose.) sikerült elindítani az autót én olyan boldog voltam.Szegény férjem mit kapott este, hogy nem képes felvenni a szaros telefont. Ő meg bizonygatta, hogy én bizony nem hívtam.

Lehet inkább az a címet kéne adni Szőke nő és a kocsi esete :))))))

2010. január 28., csütörtök

New York

Itt a várva várt New York-i beszámoló (nem ennek megírása tartott ilyen sokáig hanem a videó szerkesztése )


Péntek reggel ( nekem munka után, mert itt nem áll meg az élet szent estén is dolgoztunk) indultunk. Buszunk egy másik városból Greenbeltből indult ami 30 perces autó útra van tőlünk. Van egy nagy parkoló itt tudtuk hagyni az autót. Fél 10 -kor volt az indulás időpontja a busz kicsit késett,de behozta a lemaradást és ¾ 2 –kor már New Yorkba is voltunk. Leírhatatlan érzés amikor a busz kijön az alagútból és meglátod az égig emelkedő házakat szűk utcákat amiről én azt hittem szélesebbek. 33. utcánál volt a végállomás innen mindenki arra indult amerre akart. A szállásunkat csak 4 órától lehetett elfoglalni ezért még rengeteg időnk volt, így mindjárt elindultunk megkeresni a Time Square a Rockefeller centert.

Time Square-t hihetetlen élmény volt ott állni és nézni a villog fényeket a nagy hirdető táblákat. Itt megbeszéltük ezt még látni kell este is. Ezután következett a Rockefeller center elsőre nem sikerült megtalálni a nagy karácsonyfát de a közelbe lévő rendőr kedvesen elmagyarázta merre van. Szép a fa ,de valahogy mást vártam a tévébe olyan más volt. (Még mindig az Annapolis-i fa a kedvenc) Miután itt kibámészkodtuk magunkat csináltunk egy csomó képet ideje volt megkeresni a szállást és megszabadulni a hátitáskától.

Szállásunk a Chinatown-ba volt. Ahhoz képest hogy milyen volt a környék a szálloda nagyon igényes volt. Szoba nem volt egy hatalmas, de nekünk pont megfelelt igaz nem sok időt töltöttünk el ott.

Lepakoltunk a cuccokat majd indultunk is vissza a városba mert még vissza volt az Empire state building amit mi este akartunk látni vagyis pontosabban felmenni a tetejére és gyönyörködni a kilátásba.

Mielőtt megnéztük volna az Empire State Building vissza kellett menni a Time Square-re, mert ami ott van azzal nem lehet betelni. Miután itt végeztünk következett az Empire State Building a 102. emeletre mentünk először, itt körbe ablakos kilátórészből lehet csodálni a várost. Sajnos elkezdett esni az eső, így nem tudtunk olyan szép képeket csinálni. A 86. emeleten viszont van terasz így innen már lehetett normális képeket csinálni. Nem tudom milyen lehet nappal a kilátás de este fantasztikus. Majd egyszer talán sikerül nappal is megnézni. Ezzel véget is ért az első napunk.

Második napon szakadó esőre és szeles időre ébredtünk,de ez nem szegte kedvünket a további városnézéstől. Gyors reggeli után ( tipikus amerikai reggeli muffin, waffel, bagel, közül lehetett választani) a Central parkba kezdtünk egy rövid sétával, John Lenon emlékművet néztük meg. Sajnos elég kihalt volt a Central park és szerintem ezt inkább nyáron vagy tavasszal érdemes megnézni ezért tovább indultunk a Szabadság szoborhoz. Fél óra sorba állás és egy alapos átvizsgálás ( mintha a reptéren lettünk volna még az övet is le kellett venni) után feljutottunk a kompra. A komp kb 20 perc alatt ott volt, sajnos olyan rossz idő volt, hogy a Szabadság szoborba felmenni semmi értelme nem lett volna, így csináltunk pár képet és menekültünk vissza a kompra. Ha már ezen a környéken jártunk nem hagytuk ki Wall street-et itt sok érdekesség nem volt csak a magas épületek meg az egykori Word trade center helye. Itt már annyira vizesek voltunk hogy úgy döntöttünk mára befejeztük és vissza megyünk a szállodába. ,de előtte néztünk valami vacsorát. Olasz negyedbe kötöttünk ki. Egy nagyon hangulatos olasz étterembe zártuk a napot.

Harmadik nap reggel és egyben sajnos az utolsó napunkon persze milyen idő volt? Szuper verőfényes napsütés igazi kékséggel. Még vissza volt egy két hely amit meg akartunk nézni mielőtt buszra szállunk és magunk mögött hagyjuk ezt a csodás nyüzsgő várost. Persze volt több is amit kihagytunk,de 2,5 napba ennyi fért majd legközelebb. Először a Brooklyn hídhoz mentünk itt átsétáltunk a másik oldalra innen vissza metróztunk a városközpontba. Megnéztük a vasaló házat és próbáltuk átverekedni magunkat a tömegen és eljutni a Disney, NBA storeba. Ezt hamar feladtuk mert annyian voltak az utcákon hogy lépni nem lehetett és inkább úgy döntöttünk keresünk valami helyet és ebédelünk egy jót. A 34. utcánál találtunk egy Görög éttermet nagyon örültem neki végre ehettem egy finom Gyrost már régóta fájt a fogam rá. Ebéd után még sétáltunk egy kicsit megkerestük honnan fog indulni a busz és fájó szívvel búcsút mondtam New York-nak. A vissza út kicsit hosszabbra sikeredett mert bekerültünk egy nagy dugóba így közel másfél órát késtünk, a munkahelyemre úgy estem be.




New York from zsebibebi on Vimeo.

2010. január 26., kedd

Repülőjegy

Megvan a repülő jegyem haza felé április 9.én érkezem Budapestre. Már alig várom :))))))) Tudom lecsúszok a húsvétról, de azért remélem marad nekem valami. Anyukám ugye lesz nekem sonka meg kalács meg hú nem is tudom mit ennék még.?

2010. január 22., péntek

Kifli

Hetek óta úgy ettem volna olyan finom kiflit mint amit a mamám csinált régen. Emlékszem mikor kicsi voltam alig vártam hogy kisüljön. Sajnos amióta nincs a mama azóta olyan finom kifli sincs. Ma délután volt időm kicsit nézelődni a neten találtam egy receptet amit reméltem hasonlít a mamáéhoz. És majdnem telitalálat volt. Nem lett egészen olyan, de ezt tudtam amikor nekiálltam, mert itt más a liszt más a zsír és amúgy minden. Ajánlom mindenkinek nagyon finom érdemes kipróbálni. Recept a képek után.
Kicsit eltértem a recepttől szárított élesztővel csináltam, és az első kelesztés 1 órás volt. 395 fokon sütöttem kezdtem sütni 10 percig majd 405 még 5 percig azt hiszem legközelebb fordítva csinálom :) ( 200C otthon)


Pekes kifli

Hozzávalók:
  • 65 dkg sima liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg zsír
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 púpos kávéskanál só

Elkészítés

1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük az élesztőt, kevés liszttel laza kovászt készítünk. Kb. 20 percig kelesztjük meleg helyen, ezután hozzáöntjük a többi langyos tejet, a szoba-hőmérsékletű zsírt, sót, és nagyon jól kidolgozzuk a tálban.
Letakarva, meleg helyen min. 30 percig kelesztjük. Újra átdolgozzuk a tésztát, majd 4 egyenlő cipóra osztjuk, megint kelesztjük kb. 10-15 percig. A cipókat egyenként kb. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, 8-8 körcikket vágunk mindegyikből, és a 3szögek talpánál fogva kifliformára tekergetjük. Zsírozott, kisméretű, perem nélküli /azért, hogy minél gyorsabban süljenek, különben kiszáradnak/ tepsire tesszük, és újból kelesztjük. Felvert egész tojással megkenjük, sóval megszórjuk /szezámmagot, köményt, lenmagot, esetleg sajtot is tehetünk rá/. Jó forró sütőben pirosra sütjük.

Azért Pekes kifli a neve, mert a svábok így nevezik, nem tudom miért. Nagymamám mindig a jó öreg sparherdben sütötte, amit a gázsütő nem tud pótolni, de majdnem olyan jó!
( Forrás:http://www.mindmegette.hu/pekes-kifli.recept)

2010. január 15., péntek

Egérke..

.. köszi jól van él és virul. Az új csapda se hatásos sőt leszedte róla a diót úgy, hogy nem csapta agyon. Nagyon ravasz! Azt hiszem nekünk is taktikát kell váltani. Meglátjuk mi lesz ma este.

2010. január 13., szerda

Átmentem...

..a drog és alkohol vizsgán, ami előfeltétele a jogsi megszerzésének. Tudom elég sokáig halasztottam, de valahogy nem akarta bevenni az agyam ezt a sok baromságot ( nem is érdekelt). Szerényen mondom 100% lett :))) volt benne 4-5 kérdés amiről fogalmam nem volt, de jól tippeltem bár így sikerülne egy lottót is kitölteni. ( Nem is tudom mit csinálnék annyi pénzel :))))) Most van 4 napom tanulni a kreszt na az lesz valami még magyarul is nehéz nem hogy angolul! Különben meg nem értem miért kell még 1 x megcsinálni mikor én tudok vezetni és már 12 éve van jogsim. Olyan nagy különbség nincs a két ország között. És ami még röhej mehetek rutinból is vizsgázni komolyan vicc. Ahhoz hogy legyen személyim és itteni jogsim meg kell csinálni.

(Egér barát csapda)

Más az egér sajnos nem lett meg és a humánus egérfogó nem jött be( mafla nem szeretne bele menni pedig én mindent megpróbáltam)a férjem meg megélegte és ma elment hozott másikfajta egérfogót ami sajnos kegyetlenül lecsap. Nagyon szeretem az állatokat eddig védtem ,de sajna nem tudunk mást csinálni.(rájött hol tartjuk a kaját)

2010. január 11., hétfő

Elkaptuk..

...az egyik egeret. Szombaton délután kiabál a férjem gyere gyorsan ott az egér az ágy alatt és kéne egy kis segítség. Seprűvel sikerült kicsalogatni az ágyalol és hová bujt a mafla az egyik számítógépbe( még szerencse hogy ebből nincs hiány) amiből hiányzott a táp. Így gyorsan betömtük a lyukat és számítógéppel együtt kitettük az egeret az ajtón kívülre. Gondoltuk milyen ügyesek vagyunk végre megszabadultunk tőle.
Erre mi történik vasárnap reggel? jövök ki a konyhába kivel találkozok? egér pajtival!. :)))))

Na őt még nem sikerült elkapni mert ahogy meglátott eliszkolt. Remélem többen már nincsenek.
Azt hiszem el kell mennem másik csapdát nézni mert ez nem tetszik neki.

2010. január 8., péntek

Időrendbe haladjunk kezdem a karácsonyi beszámolóval.

Otthoni hagyományokat követtük így nálunk 24.-én volt a hagyományos karácsonyi vacsora. Mivel én előtte való nap éjjel dolgoztam, vagyis 24. reggel jöttem haza majd este mentem is vissza sajnos. Délelőtt amíg én aludtam Gábor feldíszítette a fát. Délután sütéssel főzéssel telt.
A menü rántott pulyka sajttal és sonkával töltve krumplipürével. Desszert kakaós és mákos kalács.
Ez volt az első karácsonyunk itt amit kettesbe töltöttünk nagyon furcsa volt. Nekem hiányzott az otthoni karácsony. Mikor szenteste átmegyünk anyuékhoz ott vár a finom halászlé a fiuknak rántott pulyka sült krumplival elmaradhatatlan képviselő fánk de jó is az. Aztán másnap a maméknál folytatódik a karácsonyozás és végül anyóséknál záródik. De jó is volt. Én remélem lesz még ilyen karácsonyunk.

Este további részéről meg inkább nem írok részletesen elég annyit hogy egy pocsék éjszakám volt. Elmúlt 5 évet kereskedelembe töltöttem( Tesco,Metro,Interspar stb..) de én még ilyet nem láttam mint ami itt fogadott a boltba. Minden szétdobálva elhagyva összekeverve szemét mocsok el se tudom mondani mi vár a boltba. A feladtunk rendet rakni úgy ha 26. reggel kinyit a bolt minden szuper legyen. Csak nem itt és nem most és nem 13 emberrel 8 óra alatt. Nagyon mérges vagyok ha vissza gondolok erre. Itt eldöntöttem a következő karácsonykor nem szeretnék itt dolgozni elég volt. Szerencsére engem elengedtek reggel 5-kor bár a manager megjegyezte ha engem elenged akkor többiek is akarnak menni. Na ja de csak nekem volt jegyem New York-ba

Folyt. köv New Yorki beszámolóval!

2010. január 6., szerda

Lemaradtam..

a bejegyzésekkel. Tartozom a karácsonyi beszámolóval aztán ott van még New York is. Holnap megpróbálom pótolni most végre van 4 nap szabadnapom.

2010. január 4., hétfő

Házi állat

Van házi állatunk! Na nem egy kutyára vagy cicára vagy nyuszira kell gondolni ,hanem egy kisegérre igen ő úgy gondolta beköltözik hozzánk. Már jó 1 hónapja hallottuk hogy esténként fel alá szaladgál de akkor még a felső emeleten volt. Tegnap előtt este jön be hozzám a férjecském és közli leköltözött az egér hozzánk itt van a konyhába. Mire kimentem hogy segítek becserkészni addigra eltűnt. Tettünk ki csapdát, de olyat ami nem öli meg az állatot, hanem bele megy és mi ki tudjuk engedni. Eddig nem jártunk eredménnyel nem csalogatta oda a finom dió ami a csapdába van. Szerintem ez egy okos egér tudja hogy itt nálunk meleg van van kaja dögivel minek menjen ki .
Kíváncsi vagyok mikorra sikerül becserkészni őkelmét:)