Daisypath Anniversary Years Ticker

2010. május 31., hétfő

Atlantic city

Tegnap reggel a fiuk kitalálták mi lenne ha ma elmennék Atlantic citybe. Nekem nem volt sok kedvem hozzá, mivel engem este várt a munka, de tudtam a Józsinak ez az utolsó hétvégéje itt és végre jó idő is van ( 30fok), így belegyeztem jó menjünk. Elég későn indultunk el és még ránk 3,5 óra autózás előtt álltunk. Délután 3 körül érkeztünk meg első utunk az Akváriumhoz vezetett, mert legutóbb, mikor itt jártunk már zárva volt. Sajnos ez az akvárium nem olyan volt, mint amire számítottam valahogy nagyobbnak képzeltem el.3 szintes az elsőn van egy nagyobb akvárium meg több kisebb, a másodikon egy terem épp gyerekzsúr volt meg két olyan akvárium ahol meglehetett simogatni a rákokat rájákat teknősöket, harmadik szinten pedig kilátó van. Hát tényleg nem egy nagy durranás. Láttunk kis ráját olyan aranyosak voltak a feje mint egy delfiné és meg is lehetett simogatni őket.Megpróbáltam lefényképezni őket, de nagyon gyorsak és kicsit elmosódott képek lettek :) ugyan így jártam a teknősökkel is.
Ezután a part felé vettük az irányt, nem sorolnám a legszebb partok közé tele van kagylóval és a homok se olyan szép mondtuk is Józsinak ezt jegyezd meg és majd szerdán meglátod a különbséget. (Ocean city szerdára van tervezve ha nem szól közbe az időjrás).Fürdést inkább kihagytuk bár meleg volt, de a szél nagyon fújt.
Sétáltunk valamennyit a parton, majd a kaszinók felé mentünk Józsi meg akart nyerni hát sajnos nem sikerült se neki se nekem pedig én is próbálkoztam:))))
Hazafelé belekevertünk egy nagy dugóba az autópályán, így be kellett telefonálnom a munkahelyre, hogy sajnos nem fogok vissza érni. Majdnem éjjel 1 -re értünk haza.
Képek itt




Zsófi

Tegnap este elég későn értünk haza, de gondoltam bekapcsolom a gépet hátha anyu bejelentkezik igaz ekkor otthon már reggel 7 felé járt az idő. Anya épp fent volt és mindjárt egy csodás hírrel kezdte, Baluéknál tegnap este 21:08 3020g és 48 cm-vel megszületett B. Zsófia!
Ennél jobb hírt nem is kaphattam volna!


Balu és Móni szívből gratulálok e csöpp lányhoz!





GYERMEKSZÜLETÉS

"Azt mondta a zöld kabátos:
Tudod, hogy születik a gyermek?
A nap süt át a fákon. A lombokon
keresztül süt a nap, keresztül tör rajtuk.
És aki szereti egymást, két ember, azokra süt.
Az asszony szemébe süt és az asszony szemében
születik meg a gyermek, s a férfi szemében nézi őt.
Ott ahol annyira nézte, keletkezik egy fény-pötty,
egy kis fény, embernyi fény.
És tűz és víz keletkezik ott és gömbölyödik.
S amikor megvan, egy könny hullik ki az asszony
szeméből, egy könny, s ahogy lehullik, emberré válik.
Mire földre ér. Így születik a gyermek."
/Gyurkovics Tibor/

2010. május 27., csütörtök

Boldog Szülinapot Tesókám!!!!!!!!


Születésnapodra csak azt kívánom, valósággá váljon minden álmod. Hallgass a szívedre, megsúgja neked!
Boldog Születésnapot!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010. május 26., szerda

National Harbor

Józsival ma egy klassz délután töltöttünk Washington dc mellett de ez Marylandhez tartozó kikötőnél. Igazából sok látványosság nincs itt, hajók éttermek,boltok, de ahogy ez ki van alakítva az nagyon tetszett. Igazi rendezett környék. A épületek között pedig egy szép kert hát az valami csodálatos. Ha nem merült volna le a fényképezőm biztos csinálok egy csomó képet, de így jár aki elfelejti feltölteni az aksikat.Még jó hogy a Józsi hozott magával gépet.
Aki még nem járt arra annak ajánlom mert tényleg szép.
Képek itt



Évforduló

Szüleim ezt a képeslapot küldték olyan aranyosak, hogy legalább ők nem felejtik el ezt a napot!
Mert kedves férjemnek ez csak egy átlagos nap.
Nem panaszkodom meg is lepődtem volna, ha ez a nap másmilyen lesz.


2010. május 24., hétfő

Greenbelt

Ma Józsival Greenbeletbe jártunk. Van ott egy nagyon szép tó nekem örök kedvenc marad talán azért mert kicsit hasonlít a Pécsi malomvölgyi tóhoz. Jozsinak nagyon tetszett a környezet különösen oda volt a sok állatért amik ott élnek. Láttunk teknőst, mókust tonna szám, nyuszit, madarakat, kacsa családot neki ez mind újdonság. Olyan lelkesen fényképezett :))
Jó nap volt örülök, hogy megmutathattam neki ezt a szép helyet.
Képek itt

2010. május 23., vasárnap

Háttér

25 oldalnyi hátteret néztem át, de még mindig nincs meg az igazi. Az egyik vagy túl egyszerű a másik túl csicsás a harmadig nem mostanra való. Tudnám még folytatni mi a bajom velük. A cseresznyés azért tetszett meg mert épp aktuális volt és az valahogy örök szerelem marad, mert az oviba ez volt a jelem :))
És mégis miért változtatom meg azt ami tetszett? egyrészt mert ez már nem aktuális meg mostanában olyan pinkes hangulatom van, de még ez se az igazi!

2010. május 20., csütörtök

Csomag

Csomagot kaptam!!!!!!!
Felmerül a kérdés miért is mikor most voltam otthon? Igen az én lyukas agyam miatt egy két dolog otthon maradt, meg persze volt olyan dolog is ami utólag derült ki hogy kell. Piros arany azért kellett mert a reptéren elvették a Józsitól. Mivel a kézi poggyászba tette. Én lüke nem néztem át a kézi poggyászát mielött feladtuk a csomagokat, pedig előtte elmondtam miket szabad betenni. De most már semmi akadálya hogy mutassak képeket az otthon töltött napokról. Nem tudom mikor lesz időm rá, most ugye vendégünk van és lefoglalja minden időmet!







2010. május 19., szerda

Zserbó..

Avagy hogyan süssünk akkor ha egy kicsit hiányos a konyha?
Már 1 éve, hogy itt vagyunk, de a konyhánk még mindig elég kezdetleges állapotban van. Azért így is megpróbálok kihozni mindent amit lehet. Zserbó az egyik ilyen süti amihez dió daráló kéne, na de ha nincs? akkor jön találjuk fel magunkat! Hogyan csinálunk darált diót? Fogjuk a diót beletesszük egy zacskóba és sodrófával addig ütjük amíg pici darabokra nem esik szét. Igaz egy kicsit darabos marad a süti de így is nagyon finom!
Fiuk hamar befalták!
Recept itt található.


2010. május 10., hétfő

Újra Amerikában

Újra itt vagyok, pénteken érkeztem vissza, tegnap már el is kezdtem dolgozni. A vissza út elég kalandosra sikeredett.Kezdődött a reptéren a férjem tesóját nem akarták becsekkoltatni mert nem volt kinyomtatva a beutazási engedélye, először felküldték a Malév irodába ott ki tudják nyomtatni onnan leküldték ahhoz a légitársasághoz akinél vettük a jegyet. Két hölgy akik ott ültek nagyon segítőkészek voltak, így végül is be tudtunk csekkolni. A gép késéssel indult Amszterdamba ami egy kicsit bosszantott, mert amúgy is csak 1 óránk volt átszállni és előtte még soha nem voltam ezen a reptéren. Amszterdamba fél óránk maradt átszállni, a gépen bemondták akiknek csatlakozásuk volt menjenek előre, így szerencsére nem kellett végig várni még mindenki leszáll ha már az utolsó sorba kaptunk helyet. Ez a fél óra arra volt elég, hogy megkeressünk kaput és beszálljunk sajnos nem nagyon tudtam körülnézni pedig nagyon szerettem volna. Na majd legközelebb bepótolom. 8 órás út viszonylag hamar elment, sikerült aludni is illetve megnéztem 2 filmet. Kiszolgálás szerintem jobb volt mint a Brithis gépeken.Kb 10 perc késéssel szálltunk le. Én gyorsan átjutottam az útlevél ellenőrzésen köszönhető a zöldkártyának ellenben férjem tesójának majdnem 1 órát várnia kellett. Legalább volt időm elintézni a csomagokat amik lemaradtak Amszterdamba. Kitöltöttem a papírokat megígérték hogy másnak kiszállítják őket. Hát az a másnap csak vasárnap estére sikeredett, de fő hogy épségbe ide ért minden.
Ez az út elég kalandosra sikeredett, de lényeg itt vagyunk épségbe.
Képek a vissza útról itt

30

Eljött ez a nap is betöltöttem a 30-at. Én abszolút nem érzem annak magam inkább mint egy 25 éves. Az egyik munkatársam megjegyezte, hogy mi vagyunk az új 20 évesek :)))))))))))))))
A mai napig nem akarom elhinni, hogy 30 éves lettem olyan hihetetlen.


Szerencsésnek mondhatom magam, mert 2x ünnepelhettem ezt a napot a barátaimmal és a napján a családommal.

Az úgymond baráti bulit április 30.- án tartottuk ide jöttek a barátaim, unokatesóim,szüleim.
Ez volt az a szülinap ami emlékezetes marad.


Barátaimtól egy tortát kaptam magyar és amerikai zászlóval díszítve és 30 gyertyával! Nagy meglepetés volt, nem számítottam rá!


A legszebb szülinapom volt amit valaha képzeltem. Minden úgy lett ahogy gondoltam és azokkal ünnepelhettem akiket a legjobban szeretek! Köszönöm nektek!


Szüleimnek köszönök mindent amiért ez a nap olyan lett amilyen!

A képek magukért beszélnek, sokat hozzáfűzni valóm nincs.
Szerintem mindenki jól érezte magát.

Többi kép itt
(A képek minősége nem a legjobb a bulira csak egy kicsi gépet vittünk sajnálom nagyon mert ezeket nem lehet pótolni. )