Daisypath Anniversary Years Ticker

2009. február 25., szerda

Busójárás


Minden év Februárjában megrendezik Mohácson a busójárást.
A böjti időszakot megelőző hat napig tart a mulatság az átváltozás és az újjászületés jegyében. A forgatókönyv ősi hagyományokra épül. Csütörtöktől farsangvasárnapig a gyerekhad uralja az utcát. Rongyos ruhába öltözve, jankeleként kergetőznek, csúfolódnak városszerte. Vasárnap a felnőttek csatlakoznak busónak öltözve.Eddig mindig vasárnap volt de akkor olyan tömeg van, hogy lépni nem lehet.

Az idén,hogy még itthon vagyunk gondoltuk elmegyünk kedden megnézni a téltemetést , ilyenkor zárul a program a főtéren máglyát gyújtatnak a tetejére tesznek egy koporsót és elégetik a telet.
Negyed négykor kezdődött a felvonulás mi azt lekéstük, mert előtte még elmentünk meglátogatni a mamámékat, majd együtt bementünk a főtérre, ott vártak ránk unokatesómék. Beszélgettünk, megvártuk a máglyagyújtást csináltunk egy csomó fényképet aztán eljöttünk haza. Nagyon jól éreztük magunkat függetlenül attól, hogy nagyon hideg volt.

Tegnap indulás előtt férjem felhívta az NVC-t van e időpontunk interjúra. Az ügyintéző azt mondta, hogy minden hónap első két hetében osztanak időpontot. A mi ügyünk február 12-én lett kész, ezért nem fértünk bele az első két hétbe. Férjem mondta, hogy eddig nem így volt erre a hölgy válasza most változtatták meg januártól. Email-ba értesítenek ha megvan az időpont.
A pozítívum az egészbe, hogy jövő héten már március van.

Pár kép a tegnapi napról a többi az albumba












4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia :) Jajj elképesztő mit tökölnek ennyit a követségen :((( De fel a fejjel, meg lesz az :) Nagyon jó lehetett a busójárás én még soha nem voltam szégyen gyalázat :)

Betty írta...

Szia tudjuk hogy meg lesz, csak ez a várakozás ne lenne kicsit idegölő. A busójárás jó móka majd egyszer megnézed :)

Névtelen írta...

Szia Betti!

Csak türelem. Majd meglátod, ha kint lesztek, majd haza vágysz. Most használd ki a lehetőséget, ameddig otthon vagytok. Utána jó ideig lehet haza sem jöttök.
Holnap megyek próbanapra, Salzburgba, majd délután felhívlak, ha jövök haza felé a vonatról.
Kitartás!
Timi

DITTIBABA írta...

Szuperek a képek!!!