Daisypath Anniversary Years Ticker

2009. március 25., szerda

Vízum

Tegnap végre megkaptuk a vízumot. Igaz ez, most csak fél évre szól, mert a zöld kártyát postázni fogják, ha kint leszünk.

Tegnap fél 10-re értünk a követségre, számot húztunk mi voltunk a 403-as sorszámuak :) . 10 perc várakozás után már szólítottak is minket az ablakhoz elkérték az útlevelünket, Gábor szakmunkás bizonyítványát, mert hogy azt nem találták sehol ( mert eddig senki nem kérte). Mondák üljünk le nemsokára jönni fog egy kolléga, aki leveszi az ujjlenyomatot. Pár perc után megjelenik a számunk a kijelzőn. Vissza megyünk az ablakoz, mondja az ügyintéző nem lett jól kitöltve egy papírt és hogy ő azt átjavította csak tudjuk róla. ( megjegyzem nem mi töltöttük ki hanem az ügyvéd). Újabb várakozás következett, majd szólítottak minket az ujjlenyomat vételre. Ügyintéző mondta, hogy kb 30 perc múlva lesz a konzoli meghallgatás.
Meghallgatás nagyon könnyű volt, inkább egy beszélgetésre hasonlított nem egy interjúra. Arra volt kíváncsi hogy került a céghez a Gábor. Honnan ismertük őket? Van e kint rokonunk aki intézte a munkát? Ilyeneket kérdeztek. A végén megkérdezték, hogy vissza tudunk e jönni délután 2-re addigra megcsinálják a vízumot az útlevélbe.
2-re vissza mentünk mindjárt szólítottak is, megkaptuk az útlevelet, meg egy két információs füzetet mit kell még kint elintézni, meg egy nagy borítékot amit a határon a bevándorlásiaknak oda kell adni.
Amúgy a nagykövetségen mindenki nagyon rendes és segítőkész volt. Gratuláltak sok szerencsét kívántak.

Haza felé még beugrottunk Siófokra Gábor szüleihez, én elbúcsúztam nyuszikáimtól most egy jó pár hónapig nem látom őket :(((((((

6 megjegyzés:

Gabi írta...

Gratula!!! Mostmar semmi nem ment meg benneteket a Nagy Uttol!!! :) Nyuszika mikor johet utanatok?

Betty írta...

Júniusba jövök haza unokatesóm esküvőjére. visszafelé jönnek velem.:)) legalábbis ez a terv.

Névtelen írta...

Szia Betti!
Most olvastam az elmúlt pár írásodat. Nagyon örülök, hogy minden simán ment. Mi Április 7-8-9-én megyünk haza, a Virág marad otthon, majd valaki kihozza Húsvét után. Holnap délután felhívlak, ha nincs nálam a telefon, akkor este felé, ha haza értem. Jók legyetek, addig is és vigyázzatok magatokra. aztán majd írjál ide és olvasom én is, meg írok megjegyzést is.
Sziasztok: Timi

nuca írta...

Hűha már csak pár nap!!!:)

Névtelen írta...

2,5 nap!!!!!! :))))))))))) Örülök, hogy minden simán ment a követségen

Betty írta...

Timi várom hívásodat! Reggel megyek a sparba elköszönni a csajoktól.

szoffy: repül az idő és még mindig nincs bepakolva hajaj lesz itt még kapkodás úgy érzem :)