Daisypath Anniversary Years Ticker

2009. április 1., szerda

Megérkeztünk

Szerencsésen megérkeztünk a nagy Amerikába. Az út nagyon volt. Londonba sajnos nem tudtunk találkozni Évivel és utólag is bocsánatot kérek tőle, de örültünk hogy elértük a csatlakozást. Londonba leszálltunk a gépről, hogy elérjük a csatlakozást át kellett menni egy biztonsági ellenőrzésen ,kicsit vicces volt mert meg a cipőt is le kellett venni. Kiírás szerint a 10 és kapunál volt a beszállás, mire mi odaértünk már csak 10 perc maradt, utána bezárják a kapukat. Végül még mi vártunk mert 1 ember még hiányzott. Megérkeztünk Baltimorba itt volt egy kis keveredés az útlevél ellenőrzésnél. Volt két sor az egyik a látogatóknak a másik állampolgárok ill Zöld kártyásoknak. Mi beálltunk az utóbbiba, de vissza küldtek minket a látogató sorba persze nem értettük miért. álltunk kb fél órát, jött egy hölgy vissza küldött abba a sorba ahol először álltunk. Itt megint vettek új lenyomatot, meg csináltak fényképet. Majd beküldtek egy szobába ahol feldolgozták azokat a papírokat amit a nagykövetségen a kezünkbe nyomtak. Ez a kis móka 2 órán keresztül tartott. Szegény Holly nem tudta elképzelni hol vagyunk már hívta Brithis Airways- t, hogy rajta vagyunk e a gépen. Mivel a British Arways nem mondta meg neki ezért úgy döntött kijön a reptérre és nem várja meg míg telefonálunk neki. Így nem is kellett telefonálnunk ahogy kiértünk mindjárt találkoztunk vele. Most még nála lakunk addig amíg nem találunk valami lakást.

Tegnap sikerült elintézni az adó kártyát és van bank kártyánk is.
Voltunk bent a cégnél, ahol Gábor fog dolgozni megbeszélték hétfőtől már mehet! Közbe szóltak, hogy van egy eladó autó a szomszédba nézzük meg. Kicsit többe kerül mint amit mi gondoltuk de nagyon jó állapotba van és autószerelőé volt mindent kicserél rajta amit kell le műszakiztatja és így adja oda. Megvárjuk még a holnapot azt mondták csütörtökön szoktak állítólag több autót meghirdetni.

Az átállással vannak még gondjaink éjjel mindig felkelünk olyan 3-4 körül.

11 megjegyzés:

Gabi írta...

Welcome to the USA!! :))

Orulok, hogy aranylag minden siman ment! Nosztalgiaztam egy sort, amikor az elso belepeseteket olvastam! A kocsi nagyon jol hangzik, milyen tipus es mennyiert adjak? Ha gondolod, meg tudjatok nezni, mennyit er a kelly blue book (www.kbb.com) oldalon. Nagyon hasznos, minden dealer ezt hasznalja.

A lakaskereseshez sok sikert!!!

Anna írta...

Isten hozott Amerikaba! Igy ismeretlenul is szeretnelek koszonteni, vegre sikerult!! Mostanaban egy parszor beneztem hozzatok Zselyke blogon keresztul es atereztem veletek a valtozast. En masfel eve jottem ki ferjemmel, szoval meg jol emlekszem milyen! Ha megengeded meg benezegetek hozzatok! Ha zavarok akkor nyugodtan szolj ram!
jankablogja.blogspot.com

nuca írta...

Örülök, hogy rendben megérkeztetek!:)

szoffy írta...

Olyan jó olvasni a hasonló élményeket :) Írj sokat és tegyél fel képeket :))))))))

Betty írta...

köszönöm nagyon aranyossak vagytok!!
Anna gyere bátran szívessen látlak:)

Gabi köszi a blue bookot megnézzük.

Szoffy igyekszem képeket feltenni.:)

cztimi írta...

Sziasztok! Nucától és Annától keveredtem ide hozzátok.
egyszer jártam az államokban és imádtam uh ha nem haragszol majd még be-be nézek, mert nem igazán volt időm még mindent elolvasni:-) és nagyon szívesen olvasok az ottani életről.
Örülök, hogy szerencsésen megérkeztetek és remélem a beilleszkedés is jól alakul majd:-)

üdv
timi

Niebl Tímea írta...

Szia Betti!

Ennek örülök, hogy ilyen jól megérkeztetek, szerintem aránylag gyorsan átértetek a kapun.
egy ismerősöm volt kint Canadában és kicsit több időt töltöttek a reptéren. Na de mindegy!
Szóval, hogy érzitek Magatokat? Van honvágyad vagy annyi dolgotok van, hogy még ilyenre nem is gondoltok???
Írj, ha van időd. Most megyek, mert a Virág éhes.
Jók legyetek, sziasztok: Timi

andorgó írta...

Örülök, h minden rendben.
sok sikert kívánok az új élethez ott a messziben!!!

DITTIBABA írta...

Isten hozott Titeket:) Kíváncsi vagyok milyen messze lehettek, majd csinálok Mapquestet.

Betty írta...

Lányok arnyossak vagytok! Szeretettel látok mindenkit nálam:)

Timi általában otthoni ido szerint az esti órákba fennt vagyok skype-on vagy msn-en.

darilh írta...

Isten hozott!:) Ha valami csoda folytán a következő 28 napban Los Angelesbe vet a sorsotok, MUSZÁJ lesz benéznetek hozzám!:)
Tudom, hogy még csak most értetek ide, de mi az, ami eddig a legjobban tetszik?:)