Daisypath Anniversary Years Ticker

2009. június 28., vasárnap

esküvő

Most( 8:30 am) értünk haza unokatesómék esküvőjéről. Nagyon jó volt, ha kicsit pihentem jövök a részletekkel. Csináltam egy csomó képek a webalbumba megtekinthető!

Szerintem pihenni majd csak Amerikába fogok, itt nem jut rá időm minden nap van valami program.

Akkor a beszámoló:
Fél 3-ra értünk Mohácsra, felugrottunk a nagyszülőkhöz, mert a mama velünk jött a kikérőre is.
3.kor találkoztunk a Unokatesóméknál (fiús háznál) egy bátorító ital után elindult a menet a lányos házhoz ami egy közeli faluba(Lánycsók) volt. Édesapám mint a vőlegény tanúja kérte ki a menyasszonyt, nagyon szép szöveget mondott és még ő is meghatódott egy kicsit. Kikérés után vissza indultunk Mohácsra ahol a polgári majd a templomi szertartás volt. A templomi szertartás kicsit hosszú volt, de nagyon szép. A templomból kijövet kaptak jó sok rizst és szirmot. Sajnos kicsit elkezdett esni az így a gratulációkat az étterembe fogadták. Vacsoránál a gyerekek ellopták a menyasszonyi cipőt, majd vacsora után a menyasszonyt is elvitték. Közeli étterembe vitték itt hatalmas bulit csináltunk még asztalon táncolás is volt köszönhető a cigányzenekarnak akik kitettek magukért. A buli reggelig tartott fél 6 -ig játszott a zenekar. Mivel ez falusias esküvő volt itt divat a hazakísérés is. Unokatesóm barátai hoztak egy kórházi ágyat azzal vittük haza őket, persze közbe megálltunk táncolni. Persze itt még nem ért véget a megpróbáltatás még fát is kellett fűrészelniük.

Még egyszer sok boldogságot kívánok!

2 megjegyzés:

Niebl Tímea írta...

Szia Betti!
Légyszi írd meg, hogy most, amíg Pécsen vagy milyen telefonszámon tudlak elérni!!!???
Mert szívesen beszélnék Veled!!!!
Timi

Robi írta...

Ez igen! Szép és megható lehetett, főleg hogy ilyen közeli családtag esküvője volt. A leírtakban van pár hagyomány, amiről nem is hallottam még. Itt, Szeged környékén már nem igazán vannak olyan esküvők, amikben így megfigyelhetőek a hagyományok.