Kicsit eltértem a recepttől szárított élesztővel csináltam, és az első kelesztés 1 órás volt. 395 fokon sütöttem kezdtem sütni 10 percig majd 405 még 5 percig azt hiszem legközelebb fordítva csinálom :) ( 200C otthon)
Pekes kifli
Hozzávalók:- 65 dkg sima liszt
- 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 10 dkg zsír
- 1 kávéskanál cukor
- 2 púpos kávéskanál só
Elkészítés
1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük az élesztőt, kevés liszttel laza kovászt készítünk. Kb. 20 percig kelesztjük meleg helyen, ezután hozzáöntjük a többi langyos tejet, a szoba-hőmérsékletű zsírt, sót, és nagyon jól kidolgozzuk a tálban.
Letakarva, meleg helyen min. 30 percig kelesztjük. Újra átdolgozzuk a tésztát, majd 4 egyenlő cipóra osztjuk, megint kelesztjük kb. 10-15 percig. A cipókat egyenként kb. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, 8-8 körcikket vágunk mindegyikből, és a 3szögek talpánál fogva kifliformára tekergetjük. Zsírozott, kisméretű, perem nélküli /azért, hogy minél gyorsabban süljenek, különben kiszáradnak/ tepsire tesszük, és újból kelesztjük. Felvert egész tojással megkenjük, sóval megszórjuk /szezámmagot, köményt, lenmagot, esetleg sajtot is tehetünk rá/. Jó forró sütőben pirosra sütjük.
( Forrás:http://www.mindmegette.hu/pekes-kifli.recept)
3 megjegyzés:
Nagyon ügyes vagy. Én Limara kiflijeit szoktam készíteni. Nagyon jóóók!
Hmm, de guszta lett!:P Ügyes vagy!:)
Hűűű ez jól néz ki! :):) Bár ha én nekiállnék abbol nem biztos hogy kifli lenne......hehe...ügyi vagy!
Megjegyzés küldése